Genk likt wonden na nederlaag tegen Gent

Genk likt wonden na nederlaag tegen Gent: “Ik heb er geen verklaring voor”

3 juni om 11:01

KRC Genk sluit een tumultueus seizoen af zonder Europees ticket, nadat het zondag met 0-1 verloor van KAA Gent in de barrages om deelname aan de UEFA Conference League. De nederlaag in eigen huis zorgde voor grote teleurstelling in de Genkse Cegeka Arena.

De supporters verlieten snel de tribunes na het laatste fluitsignaal. Alleen de supporters van Gent vierden feest, want hun team had het laatste Europese ticket veiliggesteld. Doelman Maarten Vandevoordt en middenvelder Patrik Hrosovsky deelden na de wedstrijd hun teleurstelling met de pers. 

"Gent heeft vandaag verdiend gewonnen," erkende Vandevoordt een uur na de wedstrijd. Hij benadrukte hoe essentieel Europees voetbal is voor een club als KRC Genk: "De teleurstelling is inderdaad enorm. Want iedereen beseft dat Europees voetbal een must is voor een ploeg als KRC Genk. Het is doodzonde dat we dat ticket niet gepakt hebben."

Hrosovsky vulde aan: "Dit is gewoon een heel teleurstellend einde van een heel erg moeilijk jaar, het is een seizoen geworden om snel te vergeten." Hij verwees naar de verloren titelwedstrijd tegen Antwerp en de uitschakeling in de voorrondes van de Champions League.

Ook de wedstrijd tegen Servette Genève ziet de middenvelder als een sleutelmoment dat de toon had gezet voor een jaar vol pech en tegenslagen. "We kenden veel hoogtes en laagtes. Hoe dat komt? Ik heb er geen verklaring voor”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.