Frank Vercauteren over Axel Witsel bij Rode Duivels op EK Duitsland

In welke rol gaat Witsel mee naar Duitsland: "Kans dat hij speelt, kans dat hij niet speelt"

2 juni om 13:19

De re-integratie van Axel Witsel bij de Rode Duivels verloopt naar verluidt erg vlot. De vraag is echter welke rol hij zal spelen op het EK in Duitsland. Die van basisspeler, of eerder vanop de achtergrond als man met ervaring? Technisch directeur Frank Vercauteren reageerde alvast op de persconferentie

Volgens Vercauteren staat dat nog niet vast. "Er is een kans dat hij speelt, maar ook een kans dat hij niet speelt", aldus de technisch directeur. "Dat zal de trainer dan beslissen in functie van de noden en behoeften en de beschikbaarheid van iedereen."

Vercauteren vindt het nog erg vroeg om daar nu al beslissingen over te maken, maar de re-integratie van Witsel verloopt vlot. "Ik denk dat hij de zaken heel snel oppikt", zegt Vercauteren. "Er zijn nog een aantal elementen die hij tijdens de training en theorie moet leren, maar hij was vragende partij om beelden te zien en uitleg te krijgen."

Hier en daar duikt de vraag op of de 'oudere' spelers niet iets te snel aan de kant werden gezet toen Domenico Tedesco overnam bij de Rode Duivels. "Er is gekozen voor een andere start, met andere en jongere spelers. Maar er is nooit gezegd 'die nemen we niet meer' op langere termijn", aldus Vercauteren. "Gezien de behoeftes wordt er nu teruggegrepen naar meer ervaring."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.