CIES: Spileers (Club Brugge) is meer waard dan Debast (RSC Anderlecht)

1 juni om 16:16

Zeno Debast zet binnenkort de stap richting Sporting CP en zal afscheid nemen van RSC Anderlecht. De verdediger moet paars-wit een prijskaartje van zo'n achttien miljoen euro gaan opleveren, al blijkt hij niet de meest waardevolle jonge CV in ons land te zijn.

Met dat opvallende bericht komt CIES naar buiten. Het onderzoeksbureau bekeek elke centrale verdediger die niet in een topcompetitie speelt en concludeerde dat Debast toch niet de meest waardevolle jonge CV in ons land is.

Debast staat met een waarde van 14,8 miljoen euro wel op nummer twee in het lijstje, maar ziet Spileers het nog net iets beter doen. De jonge verdediger van Club Brugge is volgens het onderzoeksbureau namelijk 15,1 miljoen euro waard en is daarmee de meest waardevolle jonge CV in België én in competities buiten de top 7.

Club Brugge lijkt achterin wel meer goed in de handen te hebben, wat met Joel Ordonez heeft het nog een dure pion in huis rondlopen. CIES zet de jonge Ecuadoraan namelijk op plek 5, met en waarde van 13,3 miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.