Thiago mag nog eens vieren, UEFA zet Club Brugge-spits in de bloemetjes

1 juni om 16:02

Igor Thiago slaagde er dit seizoen in om met Club Brugge de titel te pakken, maar heeft inmiddels ook een individuele prijs beet. In de JPL werd Bilal El Khannouss nog verkozen tot Jonge Speler van het Seizoen. In Europa heeft de Braziliaan de prijs beet.

Op de officiële kanalen kondigde de Conference League namelijk aan dat Thiago werd verkozen tot Jonge Speler van het Toernooi. De 22-jarige spits wist in zijn eerste seizoen meteen indruk te maken en was in de Conference League goed voor vijf doelpunten en één assist in tien partijen. Daar daar hij in de kwalificatiecampagne ook twee doelpunten en één assist bij.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door UEFA Europa Conference League (@europacnfleague)

Het leverde hem de individuele prijs op, maar ook een toptransfer naar de Premier League. Ondanks de kritiek die hij van flink wat Belgische analisten kreeg, zag Brentford het wél in de Braziliaan. Het betaalde Club Brugge 37 miljoen euro om de Braziliaan in huis te halen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.