'Barça wil profiteren van situatie Everton voor Onana'

Barça wacht rustig af: 'Everton moet Onana voor 30 juni ten gelde maken'

1 juni om 11:15
Laatste update: 1 juni om 11:24

Amadou Onana staat er nog steeds goed op bij een heleboel Europese topclubs. FC Barcelona en Bayern München worden het vaakst genoemd. Die eerste club zou graag met de Rode Duivel in zee gaan en hoopt dat de financiële toestand van Everton FC daarbij een handje kan helpen.

De interesse van Barça in Onana leeft al langer dan vandaag. Nu er met Hansi Flick een nieuwe trainer aangesteld is, was het echter even afwachten hoe hij naar mogelijke versterkingen kijkt. De Duitser blijkt eveneens een grote fan te zijn van Onana, meldt Sport. Barcelona zou dan ook graag een poging wagen, maar het denkt daar nog enkele weken mee te kunnen wachten.

Everton heeft namelijk moeilijkheden met de Financial Fair Play. Als het niet (opnieuw) tegen een puntenaftrek wil aanlopen, moet het vóór de start van de nieuwe Premier-League-campagne vers kapitaal vinden, best door spelers te verkopen. Officieel start het seizoen op 1 juli, wat betekent dat The Toffees tot 30 juni hebben. Aangezien Onana één van de waardevolste spelers in de kern is, is de kans bijzonder groot dat hij andere oorden opzoekt. 

Barça ziet het graag gebeuren. De Catalanen hebben het zelf ook niet al te breed, maar sportief directeur Deco laat weten dat 40 miljoen euro uitgeven aan Onana wel moet lukken. Hoe dichter de deadline nadert, hoe meer Everton de prijs zal laten zakken, luidt de redenering. Ook Bayern is trouwens in de markt voor Onana. Met Vincent Kompany als hoofdcoach is die piste misschien zelfs nog wat aantrekkelijker geworden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.