Rode Duivels trainen zonder gekwetsten, wél met Vranckx

Geen De Ketelaere en geblesseerden op Duivelse training, Vranckx wel op schema

1 juni om 10:47
Laatste update: 1 juni om 11:25

De Rode Duivels hebben hun voorbereiding op Euro 2024 ingezet. Zaterdagochtend stond er een oefenstonde gepland. Daarop ontbraken wel nog enkele namen, zoals voorzien. Rond Aster Vranckx was er dan weer goed nieuws.

L'Avenir was aanwezig op de Duivelse training en zag vier afwezigen bij de 25 geselecteerden. Charles De Ketelaere is nog niet in het land, aangezien hij dit weekend met Atalanta Bergamo nog in actie komt tegen Fiorentina. Arthur Theate, Youri Tielemans en Jan Vertonghen bleven op hun beurt binnen. Zij sukkelen nog met blessures en volgen een individueel programma. 

Beter vergaat het Vranckx. Rond de controleur van VFL Wolfsburg hingen de laatste dagen en weken ook vraagtekens aangaande zijn fitheid, maar hij verscheen zaterdag wél op het trainingsveld. Dat ziet er dus goed uit met het oog op het EK. Ergens zullen Arne Engels en Mandela Keita dat jammer vinden. Die twee jongelingen trainen momenteel ook mee met de Rode Duivels, maar zitten officieel (nog?) niet in de selectie. Mocht Vranckx of iemand anders uitvallen, stijgen hun kansen.

Tot slot tekende ook Kevin De Bruyne present op het oefenterrein. De spelmaker is dus fit en dat is al heel wat. Sinds Domenico Tedesco aan het roer staat, moest KDB al te vaak afhaken. Verwacht wordt dat De Bruyne een sleutelrol moet vervullen op het EK.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.