Konstantinos Karetsas kan zich vinden in uitspraken dat hij Eden Hazard lijkt

KRC Genk-talent Karetsas: ''Dat ik op Eden lijk? Daar kan ik me wel in vinden''

1 juni om 08:35

Konstantinos Karetsas (16) liet zich zien tegen Royal Antwerp FC. Het is dan ook speculeren hoe groot de aanvallende middenvelder kan worden. Karetsas kan zich wel vinden in vergelijkingen met Eden Hazard.

De middenvelder wordt naar eigen zeggen vergeleken met een heel grote ex-Rode Duivel. ''Ik weet dat de mensen mij weleens vergelijken met Eden Hazard. Daar kan ik me in vinden'', vertelde Karetsas aan Het Belang van Limburg.

Dat komt door de stijl van Hazard. ''Ik zeg niet dat ik even goed ben of dezelfde carrière zal maken. Maar qua stijl en positie is hij de Rode Duivel bij wie ik het dichtst aanleun'', zei Karetsas.

Volgens Karetsas spreekt het in zijn voordeel dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. ''Ik kan zowel centraal als op de flank spelen. Vanuit een centrale positie kom je meer voor doel en kan je betere statistieken halen, op de flank kom je vaker in één-tegen-éénsituaties terecht''. aldus de middenvelder.

KRC Genk speelt aankomende zondag tegen KAA Gent voor een Europees ticket.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.