Fredberg over kritiek op hoofdtrainer Riemer bij Anderlecht

Fredberg over kritiek op T1 Riemer bij Anderlecht: “Daarin één van de beste”

31 mei om 23:10

Jesper Fredberg, de CEO Sports van RSC Anderlecht, blikt terug op het afgelopen seizoen van RSC Anderlecht onder leiding van hoofdtrainer Brian Riemer in de Jupiler Pro League. Fredberg reageert op de kritiek die Riemer te verduren kreeg bij paars-wit. Anderlecht werd uiteindelijk derde, maar ging ook aan kop in de Champions’ Play-Offs.

Fredberg geeft aan dat hij de kritiek op Riemer bij Anderlecht deels begrijpt. “Moet Anderlecht beter en offensiever voetbal brengen? Ja. Moet Anderlecht meer regelmaat in zijn prestaties leggen en soms directer aanvallen? Ja. Maar ik ga niet akkoord met de kritiek dat er te weinig variatie is in de offensieve ideeën”, citeert Het Nieuwsblad Fredberg.

Fredberg bevestigde eerder dat Riemer volgend seizoen ook de hoofdtrainer is van Anderlecht. Fredberg benadrukt dat er gigantisch veel werk was bij Anderlecht toen Fredberg en Riemer arriveerden. Volgens Fredberg is Anderlecht nu een hechte groep onder leiding van hoofdtrainer Riemer die moeilijk te kloppen is.

“Zeker op defensief vlak en vanuit de organisatie is Brian Riemer één van de beste trainers die er is. Er is een structuur neergezet waarbij elke speler exact weet wat hij moet doen en hoe hij moet trainen. Dat is één van de eerste vereisten om matchen te winnen”, besluit Fredberg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.