Fredberg spiegelt Anderlecht aan Club Brugge

Fredberg spiegelt Anderlecht: “Op het veld is kloof met Club Brugge niet zo groot”

31 mei om 21:27
Laatste update: 31 mei om 21:46

Jesper Fredberg, de CEO Sports van RSC Anderlecht, blikt terug op het Jupiler Pro League-seizoen. Fredberg spiegelt de situatie van Anderlecht aan kampioen Club Brugge. Op sportief vlak is het verschil volgens Fredberg niet groot tussen paars-wit en Blauw-Zwart.

Fredberg spiegelt eerst de financiele situaties van Anderlecht en Club Brugge aan elkaar. “Op financieel vlak – we moeten daar eerlijk in zijn – héél ver. Club Brugge speelt voor de vierde keer in vijf jaar tijd Champions League. Dat betekent weer 50 miljoen extra”, citeert Het Nieuwsblad Fredberg.

Fredberg hoopt dat Anderlecht de voorronde van de Europa League kan overleven. “Maar op het veld is de kloof met Club Brugge niet zo groot. Als we allebei met onze beste elftallen aantreden – zonder blessures – kunnen we de strijd met Brugge aan. We moeten ervoor zorgen dat die waardeverhouding tegenover Brugge zo blijft en dat we blijven dichter komen”, geeft Fredberg aan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.