Club Brugge laat Anderlecht en Genk achter zich qua jeugdopleiding

Club Brugge laat Genk en Anderlecht achter zich, ‘Beste jeugdopleiding’

31 mei om 20:34
Laatste update: 31 mei om 21:45

Club NXT, de jeugdacademie van Club Brugge, is verkozen tot de best werkende jeugdacademie van België, meldt Club Brugge via de officiële kanalen. Club NXT staat bovenaan de ranking in de jeugdlicentie van de Pro League.

Club NXT kreeg in totaal 464,63 punten gebaseerd op drie pijlers: infrastructuur, staf en omkadering, doorstroming en contracten. Het puntenaantal betekent dat Club NXT 96% van de maximaal haalbare score wist te bemachtigen.

Club Brugge was meer dan tevreden met het eindresultaat. Blauw-Zwart deelde het volgende over de jeugdwerking nadat bekend werd dat Club NXT zich de beste jeugdwerking van België mag noemen.

“Club NXT is een uitstekend voorbeeld van hoe een jeugdacademie met de juiste focus en toewijding een aanzienlijke impact kan hebben op de ontwikkeling van jonge voetballers. We hebben de voorbije jaren dan ook een omgeving gecreëerd waarin jonge spelers kunnen groeien en zich ontwikkelen tot professionele voetballers. Dat succes van Club NXT wordt nu bekroond”, deelt Club Brugge via haar website. 

Club NXT eindigde dit seizoen als hoogst van alle beloften ploegen in de Challenger Pro League. Club NXT wist op deze wijze de beloften van KRC Genk, RSC Anderlecht en Standard voor te blijven. Club NXT eindigde op de 9e plaats, Jong Genk als 10e, RSCA Futures 12e en SL16 FC degradeerde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.