Rode Duivel Johan Bakayoko van PSV over Ballon d'Or

Bakayoko ambitieus: "In de komende 5 jaar wil ik dicht bij Ballon d'Or-winst zijn"

31 mei om 10:48

Rode Duivel Johan Bakayoko mag zich na een erg sterk seizoen bij Nederlands kampioen PSV opmaken voor het EK in Duitsland. De pijlsnelle winger is alvast ambitieus, ook op persoonlijk vlak. Hij wil zichzelf geen limieten opleggen, ook een eventuele Ballon d'Or-winst niet.

In een interview met The Atletic gaat Bakayoko in op zijn ambities. "In de komende vijf jaar wil ik dicht bij Ballon d'Or-winst zijn", aldus de Rode Duivel. "Ik doe gewoon mijn uiterste best en zie waar ik kan eindigen."

De winger van PSV wil zichzelf naar eigen zeggen geen limieten opleggen. "Ik wil niet zeggen: 'Ik herinner me dat ik de Ballon d'Or won' of iets dergelijks. Ik wil gewoon blijven doorgaan", klinkt het verder. 

Bakayoko was dit seizoen goed voor 14 doelpunten en evenveel assists in 48 officiële wedstrijden voor PSV. Dat is uiteraard ook buitenlandse topclubs niet ontgaan. De linksvoetige winger kan op interesse rekenen van onder andere Liverpool FC en Bayern München, waar Vincent Kompany pas werd voorgesteld als coach. De Rode Duivel lijkt alvast klaar om zich op het EK nog eens extra in de kijker te spelen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.