Marc Coucke is fier op Vincent Kompany ex-RSCA Bayern München

Coucke is fier op Kompany en toont dat op Instagram: 'Zo trots op jou'

31 mei om 09:58

Vincent Kompany is de nieuwe coach van Bayern München. De ex-Rode Duivel werd in 2019 door Marc Coucke terug naar RSC Anderlecht gehaald als speler-trainer. De ex-voorzitter van paars-wit is naar eigen zeggen erg fier op Kompany en toont dat op z'n Instagrampagina

In 2022 beslisten RSC Anderlecht en Vincent Kompany om in onderling overleg uit elkaar te gaan, waarop de ex-Rode Duivel aan de slag ging bij Burnley FC. Na een erg succesvol eerste seizoen, degradeerden The Clarets meteen terug naar de Engelse Championship. Kompany maakt nu echter de mooie overstap naar topclub Bayern München. 

De verstandhouding tussen RSC Anderlecht en Kompany is altijd goed gebleven. Ook bij zijn vertrek in Brussel werd dat meteen duidelijk gemaakt. "Hij was, is en blijft een icoon van de club en zal altijd een thuis vinden bij Royal Sporting Club Anderlecht", klonk het destijds. Ook de relatie met Marc Coucke - die zich al eerder had teruggetrokken als voorzitter - kreeg geen deuk. 

Coucke is naar eigen zeggen erg fier op Kompany nu hij de overstap maakt naar Der Rekordmeister.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.