Vanaken kreeg telefoon van Tedesco: "Door titelviering met Club Brugge"

Tedesco belde met Batshuayi, maar niet met Vanaken: “Door titelviering niet evident”

28 mei om 10:59

Hans Vanaken speelde sterke Play-Offs in de Jupiler Pro League. De middenvelder van Club Brugge hielp zijn team mee aan de landstitel. Het was evenwel onvoldoende om Domenico Tedesco te overtuigen. De bondscoach en de speler hebben nog geen contact gehad over de niet-selectie van Vanaken.

Voor Vanaken en Tedesco was het de voorbije dagen druk. Vanaken veroverde de landstitel en mocht die vieren. Tedesco moest dan weer zijn EK-selectie op orde hebben. De bondscoach had een gesprek met Michy Batshuayi. Ook de aanvaller haalde de EK-selectie niet. “Dat was een kort gesprek. Natuurlijk was er ontgoocheling van zijn kant. Dit is het zwaarste onderdeel van mijn job", aldus de bondscoach.

Met Vanaken had Tedesco geen contact. "Ik heb Vanaken niet gebeld. Hij is al een tijdje niet meer bij de selectie. Natuurlijk heb ik overwogen om hem te bellen, maar hij was de titel aan het vieren met Club Brugge. Dan is het niet zo evident. We gaan nog wel tijd krijgen om te bellen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.