Transfernieuws: 'Genk heeft opvolger Vrancken beet'

Genk heeft opvolger Vrancken beet: 'Na duel met Gent volgt bekendmaking'

27 mei om 10:32

KRC Genk staat op het punt om haar slag te slaan door de aanstelling van Thorsten Fink als nieuwe hoofdtrainer. Volgens Het Laatste Nieuws wordt de Duitser de opvolger van Wouter Vrancken in de Cegeka Arena. 

Fink, die STVV dit seizoen naar een negende plaats leidde, had ook opties in het buitenland maar verkiest een langer verblijf in België. Dat weet HLN. Zijn komst zou nog deze week worden afgerond en na de ‘barragematch’ tegen KAA Gent officieel worden aangekondigd.

Fink, die als speler 150 wedstrijden voor Bayern München speelde en eerder coach was bij onder meer HSV en Basel, oogstte lof voor het aantrekkelijke spel en de ontwikkeling van jong talent bij STVV. Onder zijn leiding maakten spelers als Matte Smets, Rein Van Helden, Mathias Delorge en Jarne Steuckers indruk. 

Genk is bereid een vergoeding te betalen aan STVV, aangezien Fink nog een jaar onder contract staat bij de Kanaries. Ook enkele stafleden van Fink zouden mee de overstap naar Genk maken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.