Stef Wijnants vindt Club Brugge de terechte Jupiler Pro League-kampioen

Wijnants vindt Club Brugge verdiende kampioen in 'kunstmatige' competiteformat

27 mei om 10:10

Club Brugge pakte enigszins onverwacht de Jupiler Pro League-titel, maar dat betekent niet dat deze onverdiend is volgens Stef Wijnants. De analist legde uit waarom de titel Club Brugge toebehoort.

Volgens Wijnants past Club Brugge als kampioen bij de huidige vorm van de Jupiler Pro League. 'Is Club Brugge de verdiende kampioen? In het kunstmatige competitieformat dat we in België gecreëerd hebben wel', schreef Wijnants in Het Belang van Limburg.

Onder Nicky Hayen zette Club Brugge in de Play-Offs een uitstekende prestatie neer. 'Club heeft 24 op 30 gepakt in de Play-offs. Dan had de rest het maar beter moeten doen', pende Wijnants.

Wijnants vindt het geroep over een andere 'verdiende kampioen' dan Club Brugge niet terecht. 'We mogen nu met z’n allen wel roepen dat Union een meer verdiende kampioen was geweest, net zoals we dat vorig seizoen ook zeiden over Genk, maar in deze formule is dat dus niet het geval' aldus Wijnants.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.