Blessin feliciteert Club Brugge: "Maar wij verdienen het"

Blessin feliciteert Club Brugge: "Maar over hele seizoen verdienen wij het ook"

26 mei om 23:41

Union Saint-Gilloise heeft voor het derde jaar op rij net naast de titel gegrepen. Hoewel het als riante koploper de Play-Offs instapte, liep het uiteindelijk toch nog fout. Alexander Blessin schipperde tussen trots, ongeloof en onrechtvaardigheid, zonder Club Brugge daarbij te kort te doen.

"Wanneer je negentien punten voor staat en je uiteindelijk toch de titel niet verovert ..." Blessin maakte zijn zin niet af, maar zijn boodschap was duidelijk. "Voor mij zijn zij de echte kampioenen", wees de Duitser vervolgens voor de camera richting zijn spelersgroep. Toch wilde hij niet klein zijn in de nederlaag. "Op dit moment moet ik absoluut respect tonen en gefeliciteerd zeggen aan Club Brugge. Zij speelden geweldige Play-Offs, daar moeten we eerlijk over zijn."

In het slotkwartier leek de helikopter met de trofee toch nog koers te moeten zetten richting Dudenpark. Ook de Union-fans was de (afgekeurde) treffer van Cercle Brugge ter ore gekomen. "Eerst dacht ik dat het doelpunt goedgekeurd was, de sfeer was dan ook waanzinnig", beschrijft Blessin hoe hij dat moment beleefde. "Toen geloofden we erin dat Cercle kon winnen. Dat zijn nu eenmaal de emoties die bij het voetbal horen." Uiteindelijk bleef het in de Brugse stadsderby dus 0-0.

Bij Het Nieuwsblad ging Blessin nog wat dieper in op zijn ontgoocheling over de weggegeven voorsprong in de Play-Offs. "We weten hoe het format in elkaar zit, dus we kunnen er niet over klagen. Voor mij is het alleszins niet fair. Als je negentien punten voorstaat en je verliest de helft, dan is dat veel", zuchtte hij nog eens. Volgens hem wegen de wedstrijden in de Champions' Play-Off te hard door ten opzichte van de reguliere fase. Gedane zaken nemen echter geen keer. "Al hoop ik echt dat het zal veranderen", sprak Blessin zijn hoop voor de toekomst nog uit.