Hayen over het kampioenschap van Club Brugge in de JPL

Hayen leidde Club Brugge naar kampioenschap: “Allemaal gestart met Deila”

26 mei om 22:18
Laatste update: 26 mei om 22:22

Nicky Hayen, de interim-trainer van Club Brugge, startte een ware metamorfose bij Blauw-Zwart en werd uiteindelijk kampioen van België. Hayen toonde zich na afloop zeer gelukkig. De oefenmeester stond in de laatste match niet langs de lijn, de trainer was geschorst.

Hayen vertelt over het kampioenschap van Club Brugge na het 0-0 gelijkspel tegen Cercle Brugge. “Dit is fantastisch, vooral de manier waarop we de play-offs doorstaan hebben en ook de titel voor Club Brugge. Het is allemaal gestart met Ronny Deila en zijn assistenten. Nadien kwam ik en werd ik meteen gesteund”, citeert Het Laatste Nieuws Hayen.

Hayen geeft aan wat de doorslag gaf voor Club Brugge. “En als iedereen erachter kruipt, dan hebben we één front, één familie. Geen individu is belangrijker dan de club. Het is een ongelooflijke bekroning”, geeft Hayen aan.

Hayen legt uit hoe hij Club Brugge naar het kampioenschap leidde. Door menselijk te zijn, vertrouwen te geven en ze niet af te straffen.  Ik moest duidelijke keuzes maken. Ik heb vooral veel samen gedaan met mijn staff. Dat wordt onderschat, hoeveel werk de staff, kines en physical coaches doen”, besluit Hayen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.