Mechele:

Mechele betrekt ontslagen Deila bij titelviering: "We mogen ook zijn werk niet vergeten"

26 mei om 23:31
Laatste update: 26 mei om 23:35

Nicky Hayen gaat de geschiedenis in als een kampioenenmaker van Club Brugge. Onze landgenoot volgde na de reguliere competitie Ronny Deila op, die er niet in geslaagd was om constante in de prestaties te krijgen. Nadien ging alles plots in stijgende lijn. In het titelgedruis waren de Bruggelingen hun ex-trainer echter niet vergeten.

In zijn eerste reactie op het veld wierp Hayen zelf al een bloemetje naar Deila. Brandon Mechele ging zijn trainer achterna. "Hij heeft de puntjes op de i gezet", geeft de verdediger bij Sporza eerst nog een compliment aan Hayen. "Maar we mogen ook het werk van Ronny Deila niet vergeten. Hij heeft de basis gelegd om ons hier te krijgen."

Ook Michiel Jonckheere, die door de schorsing van Hayen voor T1 mocht spelen in de kampioenenmatch, stak de Noor nog een hart onder de riem. "We hebben meteen een groepsgevoel gecreëerd. Dat miste nog, want kwaliteit was er meer dan voldoende in de kern", legt Jonckheere zijn eigen verdienste en die van Hayen uit. "Maar het is niet zo dat we van 0 moesten beginnen. Deila had ook zijn job gedaan."

Verder kon Mechele eigenlijk amper geloven dat Club Brugge zich na zo'n seizoen alsnog tot landskampioen kroonde. "Niemand had dit kunnen denken twee maanden geleden. Het is ongelooflijk en betekent heel veel. Ik zou kunnen janken", besloot hij emotioneel. Voor Mechele is het zijn zesde titel bij Club Brugge.