Titel nummer zes bij Club Brugge, Vanaken en Mechele gaan geschiedenisboeken in

27 mei om 17:00
Laatste update: 27 mei om 17:00

Club Brugge kon zondag de negentiende landstitel in de geschiedenis van de ploeg vieren. Voor twee spelers van Club Brugge (Brandon Mechele en Hans Vanaken) de zesde titel. En daarmee doet niemand beter.

In 2016 was het voor een eerste keer raak voor Mechele en Vanaken, maar vijf keer daarna kon men opnieuw een titel vieren. In 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 en ook 2024 was het opnieuw prijs voor beide Brugse pionnen. Zes keer in totaal en daarmee heeft men ook een record beet.

Nooit eerder deed iemand namelijk beter in de geschiedenis van Club Brugge. Ruud Vormer, Dany Verlinden, Franky Van der Elst, Birger Jensen, Raoul Lambert en Georges Leekens pakten in het verleden wel al vijf keer de titel met Blauw-Zwart, maar zes keer gebeurde nooit eerder. Daarmee hebben Vanaken en Mechele zich ook voor eeuwig in de recordboeken gezet van Club Brugge.

Een absoluut JPL-record hebbe ze echter nog niet beet. Dat staat voorlopig op naam van vier personen die elk negen keer kampioen wisten te worden in ons land. Olivier Deschacht, Jos Volders, Pierre Hanon en Jef Jurion wisten elk negen keer te vieren. Al is het natuurlijk niet uitgesloten dat ook dat record nog gebroken wordt door het duo.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.