'Bestemming Berlijn' geeft Vanaken goed nieuws

'Bestemming Berlijn' neemt Vanaken mee naar Euro '24: "Op z'n Fellaini's"

27 mei om 13:00
Laatste update: 27 mei om 13:00

Het EK in Duitsland staat voor de deur. Naar aanleiding van het toernooi pakt VoetbalPrimeur.be uit met zijn eigen podcast, Bestemming Berlijn. Al het nieuws over het EK komt voorbij. In de eerste aflevering gaat het in Bestemming Berlijn over de ideale selectie van de Rode Duivels. Onder meer de vraag: moet Hans Vanaken mee naar het toernooi. "Ja", klint het in koor. 

"De grote vraag van de laatste dagen", zo werd de discussie rond Vanaken omschreven in onze allereerste aflevering van 'Bestemming Berlijn'. Redacteur Vincent Haegeman mocht de spits afbijten. "Ik denk dat hij zeker het niveau haalt, dus de kans lijkt me groot dat hij er bij zal zijn." Al is de vraag welke rol de bondscoach voor Vanaken in petto zou hebben. "Hij wordt naar voren geschoven als mogelijke vervanger mocht er iets met De Bruyne gebeuren, als echte nummer tien", vermoedt Haegeman.

Of dat ook de juiste inschatting is, is een ander paar mouwen. "Met Tedesco zullen we iets lager spelen, op de omschakeling met veel snelheid naar voor", voorspelt Haegeman. "Ik zie daar het profiel van De Bruyne eigenlijk beter in passen dan Vanaken, die eerder een rustbrenger is, terwijl we onder Tedesco net heel hard willen versnellen."

A la Fellaini
Adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader ziet nog een ander troefkaart die Vanaken zou meenemen richting Duitsland. "Het voordeel is wel zijn kopbalsterkte natuurlijk. Als je tien minuten voor tijd achter staat en je kan Vanaken inbrengen, een beetje op z'n Fellaini's ...", verwijst hij naar de gewezen Rode Duivel. Fellaini scoorde onder meer op de WK's van 2014 en 2018 enkele doorslaggevende doelpunten met het hoofd.

Daarnaast voegt Haegeman nóg pluspunt toe in het mandje van Vanaken. "Ook niet onbelangrijk: misschien kom je ooit in een situatie van strafschoppen nemen. Als Vanaken dan de bal neemt, ga ik daar redelijk gerust op zijn", klinkt het. "Hij is toch iemand die zeer goed met druk om kan."

De conclusie van 'Bestemming Berlijn' is dan ook pro-Vanaken. Al zijn dat misschien slechts details in de marge, merkt Haegeman nog op. "Er gaan drie extra namen mee, 26 in plaats van 23. Eigenlijk gaan zulke discussies over spelers die misschien vijf minuten op een heel toernooi gaan spelen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.