Anderlecht zonder Amuzu en Schmeichel naar Antwerp

Loodzware klus voor Anderlecht nog verzwaard: ook geen Amuzu en Schmeichel

24 mei om 16:12

Brian Riemer probeert het heilige vuur brandend te houden. RSC Anderlecht gaf de beste kaarten in de titelrace uit handen aan Club Brugge en bovendien spelen een resem blessures hen niet in de kaart. Naast Jan Vertonghen moet de ploeg zondag ook Francis Amuzu en Kasper Schmeichel missen.

Als Anderlecht alsnog het kampioenschap als nummer één wil afsluiten, moet het eerst en vooral zelf winnen bij Royal Antwerp FC. Dat zal al moeilijk genoeg zijn. Eerder was al duidelijk geworden dat Vertonghen verstek moet geven. De ouderdomsdeken sukkelt al even met de lies. Zijn deelname aan Euro 2024 zou wel niet in gevaar komen.

Nu heeft Riemer nog twee namen moeten toevoegen aan dat lijstje. Amuzu is ziek en kon daardoor niet trainen. Hij zal zondag ook in de wedstrijdselectie ontbreken. Tot slot is ook Schmeichel er niet bij. "Hij liep een blessure op in de wedstrijd tegen Club en zal niet kunnen spelen", doet Riemer uit de doeken. In deze Play-Offs moest Schmeichel al eens eerder in de tribunes plaatsnemen. Toen nam Colin Coosemans zijn rol over.