Riemer blijft geloven: "Er kan nog veel gebeuren"

Riemer pareert kritiek: "Proberen hoog druk te zetten en bal te veroveren"

24 mei om 15:32

RSC Anderlecht liep vorige zondag een monumentale kater op. De recordkampioen kon haar hand al uitreiken naar de titel, maar door de nederlaag tegen Club Brugge (0-1) is die plots ver weg. Het weerhoudt Brian Riemer er niet van om nog steeds geloven in de oppergaai.

Op de slotspeeldag moet Anderlecht eerst en vooral zelf winnen van Royal Antwerp FC. Daarnaast moet het hopen dat Club Brugge verliest én Union Saint-Gilloise niet wint. Op zijn perspraatje baalde Riemer nog van vorig weekend. Enkele afwezigen braken zijn ploeg zuur op, vindt hij. "Als er een wedstrijd is waar je Thomas Delaney, Thorgan Hazard en Jan Vertonghen op het veld wil, dan is het wel in een wedstrijd tegen Club Brugge om de titel. Met alle respect voor de jongens die op het veld stonden", liet hij zich ontvallen volgens Het Laatste Nieuws.

Niettemin heeft Anderlecht die enorme ontgoocheling deze week moeten doorspoelen. Als we Riemer mogen geloven, is dat gelukt. "We hebben onszelf in een moeilijke positie gebracht, maar we zitten nog wel een situatie dat er nog veel kan gebeuren. Vorig jaar zijn er de laatste vijftien minuten drie ploegen kampioen geweest", herinnert Riemer zich maar al te goed.

(Niet) te defensief
Riemer zelf kreeg de afgelopen dagen ook de nodige kritiek. Zo zou hij de wedstrijden tactisch onvoldoende lezen en zou Anderlecht te defensief voetballen. "Defensief is een heel open woord", weerlegt de Deen. "We proberen als een team hoog druk te zetten en de bal hoog te veroveren." Volgeens hem verliep dat in de meeste wedstrijden van het seizoen prima.

Hoe verklaart hij dan dat het net tegen Club Brugge verkeerd liep? "We hebben veel veranderingen moeten doorvoeren in de opstelling en dan verlies je de structuur", verwijst Riemer opnieuw naar de afwezigen. "Dus tegen Brugge lukte het niet goed in het laatste derde van het veld. Maar doorheen het seizoen hebben we veel gescoord en veel kansen gecreëerd."