KV Oostende krijgt geen licentie, RFC Seraing blijft zo in Challenger Pro League

24 mei om 09:26
Laatste update: 24 mei om 09:37

Ondanks het feit dat RFC Seraing op de vijftiende en voorlaatste plek zou degraderen uit de Challenger Pro League, mag het volgend jaar toch opnieuw aan de slag in onze op één na hoogste voetbalklasse. Reden daarvoor is dat KV Oostende geen beroepslicentie meer krijgt. 

RFC Seraing zou normaal gezien degraderen naar Eerste Nationale. Niks blijkt echter minder waar. De club kondigt nu zelf aan dat ze ook volgend seizoen in de Challenger Pro League aan de slag gaan. 

'Deze woensdag 22 mei hebben we kennis genomen van de beslissing van de 'C-SAR' om geen beroepslicentie toe te kennen aan KV Oostende. RFC Seraing verzekerde zich zo via de administratieve weg van het behoud', klinkt het op de officiële website van de club. 

Waar er winnaars zijn, zijn er uiteraard ook verliezers in deze situatie. Dat beseft ook Seraing. 'RFC Seraing wil al zijn steun en medeleven betuigen aan alle medewerkers en medewerkers van de Oostendse club die momenteel moeilijke tijden doormaken', klinkt het verder.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.