KV Oostende riskeert boetes: ‘Twee transfers’

KV Oostende opnieuw in miserie: ‘Boetes voor onregelmatigheden bij transfer’

23 mei om 18:16

De miserie bij KV Oostende blijft maar aanhouden. Dat meldt Het Nieuwsblad op donderdag. De club is opnieuw in opspraak geraakt vanwege onregelmatigheden bij transfers. De voetbalbond heeft KV Oostende boetes opgelegd voor het inschakelen van niet-erkende makelaars bij twee transfers.

De krant meldt dat de club in totaal bijna 20.000 euro moet betalen. Volgens Het Nieuwsblad gaat het om de transfers van Nick Bätzner in 2020 en Alessandro Albanese in 2022, die via niet-erkende makelaars naar de KVO kwamen.

De transfer van Nick Bätzner in 2020 verliep via de op dat moment niet-erkende makelaar Ingo Haspel. Dit leidde tot een boete van 9.000 euro voor zowel KV Oostende als Haspel, die werd beschuldigd van "valsheid in geschrifte". De club heeft de feiten niet betwist, maar wees naar voormalig CEO Gauthier Ganaye als de verantwoordelijke.

Een soortgelijk scenario deed zich voor bij de transfer van Alessandro Albanese in 2022, waarbij de niet-erkende makelaar Gianni Catale werd ingeschakeld. Ook hier werden KVO en Catale elk met een boete van 7.500 euro bestraft. Ganaye werd wederom genoemd als de schuldige, maar Oostende accepteerde de feiten zonder protest. "Zuur geld voor KVO," aldus Het Nieuwsblad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.