Josh Cullen ex-RSCA over degradatie met Burnley FC onder Vincent Kompany

Cullen (ex-RSCA) blikt terug op PL-seizoen: "Hongerig om terug te keren"

21 mei om 19:52

Bij Burnley FC is men niet in z'n opzet geslaagd dit seizoen. Na een fantastische prestatie afgelopen seizoen in de Championship, keren de troepen van Vincent Kompany al na één jaar in de Premier League terug naar tweede klasse. Ex-RSC Anderlecht-middenvelder Josh Cullen blikt terug op het seizoen van z'n ploeg. 

Volgens Cullen is de Premier League de moeilijkste plek om te leren. "We kwamen vanuit de Championship na een erg sterk seizoen", klinkt het op de website van Burnley FC. "Maar hier kwamen we op een totaal ander niveau, en geloof me, dit niveau is nieuw voor ons. We hebben heel wat geleerd."

Ondanks de degradatie wil Cullen het positieve meenemen naar volgend seizoen. "We hebben onze doelstelling om in de Premier League te blijven niet gehaald, maar we zijn als team wel gegroeid", aldus Cullen. "We moeten onze ervaring meenemen naar volgend seizoen."

Volgens de Ierse international is de honger om terug te keren naar de hoogste afdeling erg groot. "We willen terugkeren en ons op het hoogste niveau handhaven. De honger is groot om de club terug te brengen naar waar ze thuishoort", besluit Cullen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.