Van den Bosch na Genk – Antwerp

Van den Bosch na Genk – Antwerp: “We missen telkens dat tikkeltje geluk”

20 mei om 20:52

Zeno Van den Bosch, de centrale verdediger van Royal Antwerp FC, blikt terug op de 1-0 nederlaag tegen KRC Genk. Er waren kansen over en weer, maar het lukte The Great Old niet om het net te vinden.

Van den Bosch wordt gevraagd of het een half mirakel was dat Antwerp niet tot scoren kwam. “Denk het wel, we hebben de kansen gehad. Vandevoordt pakt een paar goede ballen. Het is ons verhaal van de play-offs, we missen dat tikkeltje geluk. In de tweede helft hadden we altijd moeten scoren”, vertelt Van den Bosch aan DAZN.

Vervolgens wordt Van den Bosch gevraagd of Antwerp te weinig drive had in de eerste helft. “Dat weet ik niet, eerste helft was sowieso minder van ons. Coach (van Bommel) had gezegd dat we alles moesten geven. Dat heb je ook in de tweede helft gezien, we waren de betere ploeg”, geeft Van den Bosch aan.

Van den Bosch legt uit wat van Bommel veranderde in de rust. “In de rust heeft van Bommel beelden laten zien hoe we druk zetten, mindere momenten en goede momenten. Hij liet zien hoe we wel en niet druk moesten zetten. Hij zei gewoon dat we het matchplan moesten volgen. Dat hebben we goed gedaan”, aldus Van den Bosch.

Tot slot wordt Van den Bosch gevraagd of Antwerp nog gas gaat geven tegen RSC Anderlecht. “Denk het wel, je wil nooit verliezen, zeker met deze fantastische supporters, proberen die drie punten thuis te houden”, besluit Van den Bosch.