Genk boekt een nipte zege tegen Antwerp

Genk neemt vierde plaats over van Cercle via nipte zege tegen Antwerp

20 mei om 20:33

KRC Genk heeft in eigen huis met 1-0 gewonnen van Royal Antwerp FC. Hierdoor heeft Genk de vierde plaats overgenomen van Cercle Brugge in de Champions' Play-Offs van de Jupiler Pro League. Namens Genk kwam Andi Zeqiri tot scoren. Voordat de match tussen KRC Genk en Royal Antwerp FC begon, werd de eerste kampioenenploeg van Genk geëerd in de Cegeka Arena.

Genk en Antwerp stonden tegenover elkaar in de Cegeka Arena. Beide ploegen kenden voor de aanvang geen goede reeks. Genk en Antwerp verloren hun laatste vier matchen in de Champions’ Play-Offs.

Genk en Antwerp hadden in de beginfase moeite om kansen bij elkaar te voetballen. Veel van het veldspel speelde zich af op het middenveld. Het duurde lang voordat de eerste grote kans zich voordeed.

In de 28e minuut wist Genk plotseling de score te openen. Antwerp nam een hoekschop en Genk kwam er razendsnel uit via een counter. De jonge Konstantinos Karetsas stuurde Zeqiri op het juiste moment weg. De spits sprintte richting het doel, kruiste vervolgens Mandela Keita en werkte de bal uiteindelijk gelukkig in het doel van Senne Lammens.

Genk kreeg vervolgens nog een aantal kansen en ging met een verdiende voorsprong de rust in. Antwerp had opnieuw erg veel moeite om tot kansen te komen. The Great Old kwam feller uit de kleedkamer en toonde zich in het begin van de tweede helft.

Tot drie keer toe was Antwerp erg dicht bij de gelijkmaker. George Ilenikhena was het dichtstbij, maar Mujaid Sadick wist uiteindelijk vanop de lijn redding te brengen. In de 70e minuut raakte Ritchie De Laet flink geblesseerd bij Antwerp. De verdediger kwam bijzonder slecht neer en moest van het veld af.

In de slotfase waren er nog grote kansen over en weer, maar beide ploegen wisten het net niet meer te vinden. Door de zege heeft Genk Cercle Brugge gepasseerd in de Champions’ Play-Offs. Voor Antwerp is de kans op Europees voetbal nu echt verkeken.