Oud-profs Man United willen afschaffing VAR: 'Alsjeblieft, ik vind het niks!'

Man United-iconen Rooney, Keane unaniem eens over VAR: 'Het is niks, geen fan'

16 mei om 10:02

Wayne Rooney, Roy Keane en Andy Cole hopen dat de VAR in Engeland wordt afgeschaft. De United-legendes zijn van mening dat het spelplezier door de komst van de videoscheidsrechter flink is afgenomen. 

"Alsjeblieft... Ik vind het niks", begint Rooney zijn relaas over de videoscheidsrechter bij SkySports. "Als ze alle beslissingen juist nemen, vooruit. Maar het heeft alle plezier uit het spel genomen. Als je een doelpunt maakt, moet je wachten tot je het kan vieren. Net als de fans. Daarnaast maken ze ook nog eens fouten."

Rooney is dan ook van mening dat de voetballerij beter af is zonder VAR. "Ik snap dat er dan fouten gemaakt zullen worden, maar ik zie het liever zonder videoscheidsrechter." Roy Keane kan zich vinden in de woorden van Rooney. "Ik ben geen fan en het maakt het spel inderdaad slomer. Het is frustrerend voor ons allemaal. Voor de supporters, de spelers, en voor ons."

Ook Andy Cole spreekt woorden van eenzelfde strekking. "Het haalt de snelheid uit het spel. We hebben nu video-bewijs, maar alsnog maken de scheidsrechters dezelfde fouten."

De kans bestaat dat de VAR verdwijnt uit de Premier League. Wolverhampton Wanderers heeft een motie ingediend om de videoscheidsrechter van de hand te doen. Daarover wordt binnenkort gestemd.