Gordon loopt leeg na duel met United: 'Ik zie het nut van de VAR niet in'

Newcastle woedend na verlies bij Man Utd: 'Ik zie het nut van de VAR niet in'

16 mei om 08:55

Anthony Gordon heeft geen goed woord over voor de VAR na de confrontatie tussen Manchester United en Newcastle United (3-2). De aanvaller van The Magpies voelt zich benadeeld en meent dat hij een penalty had verdiend. 

Daarmee doelt Gordon op het moment waarop Sofyan Amrabat hem in het zestienmetergebied op zijn hiel trapt in een poging een eerdere fout goed te maken. "Ik heb het moment teruggekeken en het is overduidelijk een strafschop", verkondigt Gordon na de wedstrijd bij SkySports

"Ik vind het niet erg dat de scheidsrechter op het veld tot een onjuiste beslissing komt, maar ik snap dan het nut van de VAR niet. Het is er om fouten goed te maken. Amrabat pakt mij op mijn achilles en duwt me daarna in mijn rug. Casemiro speelt daarna de bal, maar er zijn daarvoor al twee overtredingen gemaakt. Ik zie gewoon het nut van de VAR niet in", herhaalde Gordon nogmaals. 

"Ik wist gelijk dat het een overtreding was, daarom deed ik niets. Ik vond het niet erg dat de scheidsrechter het niet zag, want het gebeurde snel. Ik wachtte op de VAR-check en je ziet dat ik mijn teamgenoten vertel dat het een duidelijke penalty was. Toch gaan we door en speel ik ineens met een halve sok. Hoe is dat mogelijk?"