Antwerp-lonen doen verbazen: 'Valencia in top-drie'

Antwerp-lonen doen verbazen: 'Valencia in top-drie, Engels is verliespost'

15 mei om 18:55

Heeft Royal Antwerp FC de voorbije jaren haar hand financieel overspeeld? De verhalen van de afgelopen maanden doen dat alvast geloven. Net nu circuleert op Twitter een overzicht van de spelerslonen bij de titel- en bekerkampioen van 2023. Ook die boekhouding doet toch enkele wenkbrauwen fronsen.

Steeds vaker duikt er weinig rooskleurig nieuws op rond de financiële situatie van Antwerp. In de winterstop moest Arthur Vermeeren al min of meer gedwongen ten gelde worden gemaakt. Een recent artikel van Voetbal International wees dan weer aan dat de loonkost van de club gigantisch hoog ligt. Niet verwonderlijk verdienen ook de spelers bij Stamnummer Eén goed hun boterham.

Volgens de gegevens van Salary Sport, een website gespecialiseerd in sportlonen, mag Toby Alderweireld zich de best betaalde noemen bij Antwerp. Zijn salaris ligt op zo'n 2,6 miljoen euro per jaar. In zijn kielzog volgt Vincent Janssen met ongeveer 2,4 miljoen. Het was al langer bekend dat zij de grootverdieners van de club waren. Op positie drie staat echter een verrassend naam: Anthony Valencia. De vleugelaanvaller kwam door blessureleed in twee jaar tijd nog maar zelden aan de bak, maar strijkt wel jaarlijks net geen twee miljoen euro op. 

Verder valt op dat het als Nederlander aangenaam vertoeven is in Antwerpen. De vier noorderburen die momenteel in loondienst zijn van The Great Old, staan immers allemaal in de top-acht. Tot slot zal de situatie rond Björn Engels pijn doen bij Paul Gheysens. Door aanhoudende en mysterieuze lichamelijke klachten is het al ruim twee jaar geleden dat de mandekker nog eens in actie kwam, van 5 februari 2022 om precies te zijn. Toch ligt hij nog voor een dikke 900.000 euro per jaar onder contract. De boekhouder ziet het met lede ogen aan ...