De Bruyne laat Fabregas achter zich in PL

Tweede op de eeuwige PL-ranglijst: De Bruyne laat Fabregas nu achter zich

14 mei om 22:35

Manchester City kwam net na rust op voorsprong bij Tottenham Hotspur in het cruciale duel met het oog op de Premier-League-titel. Erling Braut Haaland mocht van dichtbij binnentikken op een uitgemeten voorzet van Kevin De Bruyne. Daardoor mag onze landgenoot ook een persoonlijk succesje vieren.

De Bruyne staat al jaren te boek als de assistenkoning van de Engelse hoogste klasse. Die status heeft hij weer wat meer in de verf gezet. Zijn actie tegen The Spurs was al de 112e assist uit zijn carrière in de Premier League. Daarmee staat KDB nu afgetekend op de tweede plaats. Tot voor vanavond moest hij die stek nog delen met Cesc Fabregas (ex-Arsenal en -Chelsea).

Als De Bruyne ook écht de keizer van de assist wil worden in Engeland, heeft hij wel nog een lange weg af te leggen. Koploper Ryan Giggs ligt namelijk nog een halve straatlengte voor. Met 162 passes bedraagt zijn voorsprong liefst vijftig stuks. Aangezien De Bruyne intussen toch al 32 jaar is, valt het te betwijfelen of hij dat nog kan inhalen. Dit seizoen staat zijn teller op negen assists.