“Union moest winnen van Club Brugge om echt titelkandidaat te blijven”

“Union moest winnen van Club Brugge om echt titelkandidaat te blijven”

14 mei om 17:58

Club Brugge en Union Saint-Gilloise moesten op maandag de punten delen. ‘De recente wedstrijd tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise werd gekenmerkt door twee duidelijk verschillende helften’, lezen we in een analyse op RTBF van de wedstrijd.

'De wedstrijd werd echt in twee helften uitgespeeld, een vrij flauwe eerste helft gevolgd door een compleet ongebreidelde tweede helft,' merkt RTBF op. Pieter-Jan Calcoen, die betrokken was bij de analyse, deelt zijn inzichten. "De eerste helft was echt niet geweldig, maar de tweede helft was echt leuk om naar te kijken." 

Hij wijst verder op de veerkracht van Union na een teleurstellende start, waarbij ze erin slaagden terug te komen en een gelijkspel te behalen. Volgens Calcoen was een overwinning cruciaal voor Union om serieus mee te blijven dingen naar de titel.

“Ook al blijven ze in de running voor de titel, één punt lijkt me niet genoeg om het kampioenschap binnen te halen”, klinkt het verder bij Calcoen. “Ik denk dat de Unionisten echt moesten winnen om een echte titelkandidaat te blijven," voegde de analist eraan toe.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.