Duel met Club Brugge krijgt extra lading voor Fiorentina: “Competitie winnen”

Duel met Club Brugge krijgt extra lading voor Fiorentina: “Competitie winnen”

2 mei - 17:59 Laatste update: 19:01
1

Fiorentina-coach Vincenzo Italiano is op zijn hoede voor de kracht van Club Brugge voorafgaand aan de halve finale van de Conference League. Hij beschrijft Brugge als "een team vol kwaliteit" en benadrukt het gevaar dat ze vormen in de aanval. 

Tijdens een persconferentie erkende Italiano eerder al de verschillende speelstijlen van Brugge. Hij benadrukte de noodzaak voor zijn team om goed voorbereid te zijn en vertrouwen te hebben in hun eigen spel. Hoewel Fiorentina momenteel op de achtste plaats staat in de Serie A, is Italiano vastbesloten om volgend seizoen in Europa te blijven spelen. 

Hij ziet de Conference League als een belangrijke kans om dat doel te bereiken, hoewel hij erkent dat ze eerst twee zware wedstrijden tegen Brugge moeten doorstaan. Italiano onderstreept het belang van de steun van de supporters, die hij beschouwt als een essentieel onderdeel van het succes van het team. 

“We willen volgend seizoen nog steeds in Europa spelen. Dat kan via de competitie, want we hebben nog vijftien punten te pakken, maar ook via de Conference League”, citeert RTBF. “Die competitie winnen is een doel, maar eerst hebben we twee zware wedstrijden tegen Brugge voor de boeg."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.