Van der Elst voorspelt Club Brugge-Anderlecht

Van der Elst voorspelt Club Brugge-Anderlecht: “Ik tip op een gelijkspel”

6 april om 18:16

RSC Anderlecht neemt het zondag op tegen Club Brugge. De mannen van Brian Riemer hopen opnieuw op kop te staan. Franky Van der Elst wijst, in een interview met Het Nieuwsblad, op de indrukwekkende ervaring van de verwachte basisploeg van Anderlecht.

De analist benadrukt dat de ervaring een belangrijke rol speelt. "Eerder zetten ze veel in op eigen jeugd, maar nog zo’n seizoen waarin ze zevende of achtste werden, dat konden ze niet meer hebben”, klinkt het. “Schmeichel, Rits, Delaney, Hazard, Dolberg, Augustinsson… da’s geen 19 of 20 jaar meer, hé."

Wanneer gevraagd wordt naar de impact van de toegevoegde kwaliteit van deze ervaren spelers, erkent Van der Elst dat dit een rol speelt, maar hij benadrukt dat Riemer's rol niet onderschat mag worden. Hij erkent dat Riemer misschien niet wordt beschouwd als de meest prominente coach, maar suggereert dat hij wel een rol heeft gespeeld in het succes van het team. "Het marcheert wel. Vooraan is er veel beweging, achteraan staan ze compact."

Op de vraag wie de wedstrijd zal winnen, blijft Van der Elst neutraal, gezien zijn band met Club Brugge. Hij suggereert dat Riemer mogelijk voorzichtig speelt, met het oog op de komende wedstrijd tegen Union. "Het zou kunnen dat Riemer denkt: niet verliezen. Als Anderlecht kampioen wil worden, gaan ze die vloek van acht matchen zonder zege tegen Union moeten breken. Ik tip op een gelijkspel."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.