Van der Elst over Riemer bij Anderlecht

Van der Elst over Riemer bij Anderlecht: “Die zit te roepen, da’s niet normaal"

6 april om 23:30

Franky Van der Elst, analist bij Het Nieuwsblad, werpt zijn licht op RSC Anderlecht-trainer Brian Riemer. Van der Elst benadrukt dat Riemer een opmerkelijke transformatie heeft ondergaan, van een coach met twijfels naar een serieuze titelkandidaat. 

"Ik dacht eerst ook dat de sprong die Anderlecht moest maken na die elfde plek vorig seizoen te groot was om mee te doen voor de titel”, aldus Van der Elst. “Maar Riemer heeft die stempel van ‘oké, goed gedaan, maar...’" Van der Elst suggereert dat deze kritiek te maken heeft met de speelstijl van Anderlecht, die vaak behoudend is tegen topteams en niet altijd attractief voetbal biedt.

De coach wordt ook bekritiseerd vanwege zijn intense gedrag langs de lijn. Van der Elst beschrijft hoe Riemer vaak luidkeels tekeergaat, zelfs tot het punt waarop het ongemakkelijk wordt voor toeschouwers en de coach van de tegenpartij. "Die zit te roepen, da’s echt niet normaal. Als ik in m’n zetel zit, denk ik al: kalm aan." 

Desondanks benadrukt Van der Elst het belang van de relatie tussen Riemer en zijn spelers. "Het belangrijkste is hoe hij met z’n spelers omgaat, en daar lees je toch goede dingen over”, lezen we in de krant. “’t Is niet iemand die zich wil verkopen, ik denk dat het komt uit de wil om te winnen." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)