Arsenal maakt gehakt van Sheffield United, Inter stap dichter bij titel

4 maart om 23:14

Internazionale heeft maandagavond geen fout gemaakt en is weer een stap dichter bij de Scudetto. In Engeland heeft Arsenal, met invaller Leandro Trossard, genadeloos uitgehaald tegen hekkensluiter Sheffield United.

Internazionale - Genoa CFC 2-1
Met Tajon Buchanan een hele partij op de bank begon Inter aan de thuiswedstrijd tegen Genoa CFC. De thuisploeg trok gelijk het initiatief naar zich toe en dat resulteerde al snel in een handvol mogelijkheden. Na een halfuur brak middenvelder Kristjan Asllani de ban. Het leek een eenvoudige avond te worden voor I Nerazzurri, want Alexis Sánchez maakte acht minuten na de openingstreffer vanaf de penaltystip de 2-0.

Genoa gaf zich echter niet gewonnen en maakte tien minuten na rust de aansluitingstreffer. Na uitverdedigen van De Vrij nam Johan Vázquez de bal succesvol op de volley. Inter raakte niet van slag door de tegentreffer en bleef voetballen. Marko Arnautovic en Marcus Thuram werden gebracht om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het bleef in Milaan bij 2-1.

Het betekent dat Inter weer een marge van vijftien punten heeft op nummer twee Juventus. Het kampioenschap van Italië is dus weer een stap dichterbij.

Sheffield United - Arsenal 0-6
Arsenal had maandagavond geen kind aan Sheffield United. Al vroeg was duidelijk dat het een monsterscore zou worden op Bramall Lane. Na vier minuten opende Martin Ødegaard de score en nog binnen het kwartier stond er al 0-3 op het scorebord. Sheffield was rijp voor de slacht, want Kai Havertz tekende na 25 minuten spelen voor de vierde van de avond.

De ploeg van manager Mikel Arteta nam gas terug, maar kwam via Declan Rice voor rust nog wel op 0-5. In het tweede bedrijf werd Sheffield gespaard. Arsenal scoorde nog eenmaal. Verdediger Ben White was na een uur spelen verantwoordelijk voor het slotakkoord van de wedstrijd. Er viel geen doelpunt meer toen Trossard een kwartier voor tijd inviel.

Op de ranglijst vindt Arsenal weer aansluiting bij koploper Liverpool en nummer twee Manchester City. The Reds gaan aan kop met 63 punten, City (62) en Arsenal (61) volgen op geringe afstand.