FIFA-baas Infantino ziet niets in blauwe kaart

Infantino komt met glashelder nieuws over veelbesproken blauwe kaart

2 maart om 14:05

FIFA-voorzitter Gianni Infantino wil niets weten van een blauwe kaart in het profvoetbal. Spelregelcommissie IFAB wilde de kaart en daarbijbehorende tien minuten tijdstraf introduceren, maar binnen de wereldvoetbalbond is dat idee geen thema.

Infantino verwijst het idee van de blauwe kaart naar de prullenbak. Voorafgaand aan een vergadering met vertegenwoordigers van de IFAB is de Zwitser stellig. "Het onderwerp bestaat voor ons niet, de FIFA is er helemaal tegen", wordt hij geciteerd door Sky Sports. "Ik wist niet eens dat het een thema is. We willen ideeën en voorstellen altijd bekijken en met respect behandelen, maar we moeten ook de essentie van het spel beschermen. Er komt geen blauwe kaart", aldus Infantino. 

Vertegenwoordigers van IFAB en FIFA komen dit weekend in Schotland bijeen om te praten over mogelijke veranderingen binnen het voetbal. De FIFA heeft in de IFAB vier van de acht stemmen en kan dus elke voorgestelde regelwijziging afwijzen. De andere stemgerechtigden zijn de voetbalbonden van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Eerder liet ook Liverpool-manager Jürgen Klopp zich al kritisch uit over het concept van de blauwe kaart. Hij stelde dat een dergelijke regel 'het wilde westen' zou kunnen ontketenen in bepaalde Premier League-wedstrijden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.