Vertonghen quizt mee op tv: "In Amsterdam elke maandag"

Vertonghen doet mee aan 'De dag van vandaag': "In Amsterdam elke maandag quiz"

20 februari om 23:46

Jan Vertonghen liet zijn voetbalschoenen maandagavond even in de tas zitten en nam zijn algemene kennis mee naar de VRT. Daar gaf hij namelijk het beste van zichzelf in 'De dag van vandaag', de tv-quiz onder leiding van Bart Cannaerts. Quizzen is hem niet helemaal vreemd.

In de inleiding van de aflevering vertelde Vertonghen over zijn quizervaring. "Ik vind het wel leuk, maar ik ben niet heel goed of zo. Ik kan niet zeggen dat ik een quizzer ben." In zijn periode bij Ajax leerde de recordinternational nochtans de kneepjes van het vak. "Toen ik in Amsterdam woonde, hebben we een tijdje elke maandag meegedaan aan een pub-quiz. Dat hebben we toch anderhalf jaar tot twee jaar volgehouden", aldus Vertonghen. Een geweldig succes werd dat evenwel niet. "Nooit het linkerrijtje gehaald."

Ook in het voetbalwereldje zijn quizavonden geen vreemd gegeven. "Als je lang op afzondering zit, bijvoorbeeld voor een EK of op winterstage met Anderlecht, wordt er wel eens een quiz georganiseerd", legt Vertonghen uit. Dat was ook afgelopen winterstop het geval. Met succes! "Toevallig heb ik die gewonnen, maar dat kwam door mijn teamgenoten", blijft de verdediger bescheiden.

Vertonghen speelde in 'De dag van vandaag' overigens samen met tv-figuren Erik Van Looy en Jennifer Heylen. Aan het einde van de aflevering leverde dat geld op voor twee mensen thuis, want Vertonghen en co wonnen de finale.