EK-kansen Debast: ‘Niet langer sidekick Vertonghen bij Anderlecht'

EK-kansen voor verdediger Debast: ‘Niet langer sidekick Vertonghen bij Anderlecht'

13 februari om 08:46

Na de Nations League-loting sprak bondscoach Domenico Tedesco meteen over Anderlecht-verdediger Zeno Debast. Volgens Het Nieuwsblad maakt de centrale verdediger kans op het EK.

Tedesco houdt het duo Debast-Jan Vertonghen goed in de gaten. ‘Zeno ­Debast is tegenwoordig een geschenk voor Anderlecht. De Hallenaar heeft zijn ­niveau sinds Nieuwjaar nog opgekrikt. Hij is niet langer de sidekick van Jan Vertonghen, maar wordt steeds meer diens evenknie. In de opbouw neemt Debast soms zelfs meer initiatief.’

Debast staat op veel transferlijstjes, ook afgelopen winter. ‘Debast stond in januari niet open voor een toptransfer omdat hij mikt op een EK-selectie in juni. Hij wilde zich liever ontpoppen tot een leider bij Anderlecht: agressiever zijn in het spel, verbaal meer aanwezig zijn. Dat doet hij goed en dat valt ook bondscoach Domenico Tedesco op.’

Bij de Rode Duivels zal Debast vooral de concurrentie moeten aangaan met Wout Faes. De ex-KV Oostende-verdediger staat met Leicester autoritair aan de leiding in de Championship. Ook Ameen Al-Dhakil ligt in de bovenste schuif van Tedesco.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.