Thorgan Hazard over Jan Vertonghen na Anderlecht 4-1 STVV

Hazard over kopbaldoelpunt en opvallende viering: "Vertonghen heeft altijd gelijk"

19 februari om 11:20
Laatste update: 19 februari om 11:28

Zondag slaagde RSC Anderlecht erin te winnen met 4-1 van STVV in de Jupiler Pro League. Ook uitblinker Thorgan Hazard pikte een doelpunt en een assist mee. De Rode Duivel reageert op zijn ‘kopbalgoal’ en zijn opvallende viering nadien.

Hazard scoorde sinds lang nog eens met het hoofd. Althans, eigenlijk was het met de neus. "Dat is zeldzaam, hé", citeert HLN Hazard. "Ik heb er wel al enkele gemaakt in mijn carrière met het hoofd, waaronder twee bij de Rode Duivels."

Naar eigen zeggen is Jan Vertonghen af en toe kritisch op zijn collega. "Hij maakt zich op training altijd druk dat ik nooit de box induik om met het hoofd te scoren", zegt Hazard. "Ik zeg dan altijd dat dat mijn spel niet is. Maar nu voelde ik gewoon dat de bal daar zou komen. Zo zie je maar, Jan heeft altijd gelijk", lacht de winger.

Opvallend was de viering van het doelpunt, met de armen wapperend als een vogel. "We hadden thuis drie vogels, maar er is er helaas eentje overleden. Mijn kinderen zeiden dat ik mijn doelpunt moest opdragen aan Toto", aldus Hazard. "Vanaf nu kiezen m’n kinderen mijn vieringen, dus je moet niet verbaasd zijn als je de komende weken nog bizarre dingen ziet."

Hazard is de laatste weken meer en meer in goede doen. Hij zette in de laatste vijf optredens voor RSC Anderlecht drie goals en twee assists achter zijn naam.