Brian Riemer na RSC Anderlecht - STVV

Riemer na remontada: "De spelers hebben de situatie rechtgetrokken, niet ik"

18 februari om 21:25
Laatste update: 18 februari om 21:28

Brian Riemer zag hoe zijn RSC Anderlecht een 0-1 achterstand kon ombuigen in een 4-1 overwinning tegen STVV. De Deen was na afloop dan ook erg tevreden met de prestatie van zijn team en blikte zelfs al even vooruit naar het duel met Club Brugge volgende week.

Riemer moest toekijken hoe Anderlecht op achterstand kwam tegen STVV. Een gebrek aan discipline volgens de RSCA-coach. "Het was allemaal te statisch en een kwestie van een gebrek aan discipline om ons aan het tactische plan te houden", zegt Riemer voor de camera bij Eleven DAZN.

Dat was dan meteen ook hét punt waar hij op gehamerd heeft tijdens de rust. "Blijf bij het plan was de boodschap. We hebben ons plan niet gewijzigd, enkel gehamerd op die discipline om ons daaraan te houden", aldus Riemer. "Gelukkig zagen we de tweede helft beterschap op dat gebied en ook meer intensiteit. Het zijn de spelers die de situatie hebben rechtgetrokken, niet ik."

Riemer is naar eigen zeggen blij met de thuisprestaties van RSCA. "Het is belangrijk dat we hier een 'fort' hebben neergezet, met een geweldige atmosfeer van de fans", zegt de Deen. "Zij pushen ons echt, zowel wanneer het goed gaat als wanneer het minder goed gaat", knipoogt Riemer.

Tot slot blikt Riemer vooruit naar het duel met Club Brugge van volgende week. "Het is leuk om met een goed gevoel daar naartoe te gaan", klinkt het. "We zijn erg gemotiveerd en beseffen hoe belangrijk die match voor iedereen is."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.