KV Oostende opnieuw gestraft, flinke boete en puntaftrek voor komend seizoen

KV Oostende opnieuw gestraft, flinke boete en puntaftrek voor komend seizoen

14 februari om 15:35
Laatste update: 14 februari om 15:42

Voor KV Oostende gaat het alles behalve over rozen in financieel opzicht. De Challenger Pro League-club kreeg opnieuw een straf van de licentiecommissie. Dat meldt KV Oostende via de officiële kanalen.

Het is niet de eerste keer dat KV Oostende verscheen voor de licentiecommisie. ''Klopt, ook hier omdat de Amerikanen en het extern boekhoudkantoor geen opvolging gegeven hebben aan dossiers inzake Financial Fairplay en Leefbaarheid Belgisch Profvoetbal en omdat er betalingen niet zijn gebeurd'', vertelde bewindvoerder Werner Van Oosterwyck.

De straf liegt er niet om. ''Uiteindelijk was de Licentiecommissie ontvankelijk voor onze argumentatie, maar toch moeten we een boete van € 177.500 betalen en krijgen we volgend seizoen één punt in mindering in het klassement'', zei Van Oosterwyck.

Eindverantwoordelijken voor de straf worden mogelijk intern op het matje geroepen. ''Maar goed, wij kunnen ons verzoenen met deze sancties, al kan er wel worden bekeken of er in de toekomst verdere stappen kunnen worden ondernemen tegen de eindverantwoordelijken hiervoor. Maar laat ons eerst de dringende zaken oplossen'', aldus de bewindvoerder van KV Oostende.

KV Oostende heeft het sportief ook lastig. De ploeg staat op de 15e plek in de Challenger Pro League en heeft alleen SL16 FC achter zich.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.