Transferrecord vrouwenvoetbal verbroken

Grote kloof: 'Kundananji is duurste voetbalvrouw ooit voor 735.000 euro'

14 februari om 15:20

Racheal Kundananji heeft het transferrecord in het vrouwenvoetbal verbroken en is de duurste speelster aller tijden. Een slordige 735.000 euro bedraagt haar transferprijs. De Zambiaanse verkast van Madrid naar Bay FC, een ploeg uit Californië. Zo staat te lezen op Sporza.

Het voetbal bij de vrouwen zit al langer in de lift en dat wordt dus ook gevoeld in de transferbedragen. Vorige maand brak Chelsea nog het oude record door zo'n half miljoen euro neer te tellen voor de Colombiaanse Mayra Rodriguez. Dat bedrag wordt nu dus ruimschoots overschreden.

Kundananji speelde sinds de zomer van 2022 voor Madrid CFF, voor wie ze 33 keer scoorde in 43 matchen. Met Zambia nam ze ook deel aan het laatste WK voetbal. Het transferbedrag bij de mannen bedraagt 222 miljoen euro en staat op naam van Neymar, bij zijn transfer van FC Barcelona naar PSG in 2017. De kloof is dus nog immens.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.