Nieuwe klap voor KAA Gent, tienkoppig Cercle Brugge wint dankzij Denkey

11 februari om 21:11
Laatste update: 11 februari om 21:21

De vrije val van KAA Gent blijft voorlopig maar duren. Zondag verloren de Buffalo's thuis met 1-2 van Cercle Brugge. Kévin Denkey trof twee keer raak. De bezoekers speelden 70 minuten met 10 man na rood voor Nazinho.

Met het oog op de Champions' Play-Offs hadden beide ploegen nood aan een zege. De eerste kansjes waren voor Gent. Toch was het Cercle Brugge dat al vroeg op voorsprong klom. Topschutter Denkey opende de score na amper 5 minuten spelen.

Snelle rode kaart
Gent reageerde en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nazinho maakte het zijn ploeg in de 23e ploeg nog wat moeilijker om overeind te blijven. In een tijdspanne van 10 minuten pakte de speler van Cercle Brugge 2 keer geel en mocht al vroeg gaan douchen.

Pas in het begin van de tweede helft kwam KAA Gent verdiend langszij. Depoitre stond op de juiste plaats en scoorde zijn eerste doelpunt in een jaar tijd. Gent leek de zege voor het oprapen te hebben, maar in de 67e minuut kreeg het de bal achteraan niet weg. Denkey bracht Cercle Brugge opnieuw op voorsprong.

Cercle Brugge kreeg in de hele match slechts 2 pogingen tussen de palen, maar dat leverde telkens een doelpunt op. KAA Gent kon met zijn 70 procent balbezit over de gehele partij niet vaker dan 1 keer scoren. Zo bleven de Buffalo's opnieuw met lege handen achter.

Spanning voorin
Door de zege springt Cercle Brugge in de stand over KAA Gent en KRC Genk naar de 5e plaats. De Limburgers morsten eerder op zondag met de punten tegen KV Mechelen. Cercle Brugge en KAA Gent hebben 39 punten. Genk heeft 2 punten minder.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.