Barcelona ontvangt belastingaanslag van tientallen miljoenen euro's

Barcelona ontvangt belastingaanslag van tientallen miljoenen euro's

9 februari om 23:13

FC Barcelona heeft te horen gekregen dat een belastingaanslag van 23 miljoen euro moet worden betaald. Een hoger beroep van de Catalaanse club haalde niets uit, maar daar laten de Blaugranas het niet bij zitten. 

De Spaanse rechtbank meent dat het grote bedrag tussen de jaren 2012 en 2015 is verzameld. Dit ging om vergoedingen die aan zaakwaarnemers werden uitgekeerd, maar terechtkwamen bij salaris en zodoende als salaris telde, waar belasting overheen moet worden betaald. Het hoger beroep van Barça haalde niets uit, maar de club is van plan wederom in beroep te gaan.

De club is verrast over het besluit van de rechtbank. 'Het komt als een verrassing dat de Audiencia Nacional de jurisprudentie van het Hooggerechtshof niet in overweging heeft genomen. Een andere sectie van het Hof aanvaardde een paar maanden geleden ons beroep over een identieke kwestie, afkomstig vanuit dezelfde belastingcontrole', laat Barcelona weten in een statement. Recentelijk werd een club wel in het gelijk gesteld omtrent een soortgelijke kwestie.

Barcelona kampt de laatste jaren met torenhoge schulden en besloot al meermaals om aandelen te verkopen en onder meer Barça TV stop te zetten. Het verlies van 23 miljoen euro is onverwacht, maar is wel opgenomen in de jaarrekening. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.