Van Basten over de geruchten rondom Barcelona

Van Basten glashelder over Barcelona-geruchten: 'Moeten er echt niet aan denken'

4 februari om 19:10

Aan het begin van de week kwamen er een aantal heftige geruchten uit Spanje over Marco van Basten en Frank Rijkaard. Het tweetal zou genoemd zijn als mogelijk trainersduo na het vertrek van Xavi bij FC Barcelona. Van Basten is bij Ziggo Sport echter heel duidelijk over die geruchten, hij moet er niet aan denken om die baan aan te nemen.

"Ik heb het gelezen en ik heb het gehoord. Ik moest als assistent van Frank Rijkaard mee toch? Maar ik ga alleen als hoofdtrainer", lacht Van Basten. "Ik weet ook niet hoe ze erbij komen, want ik heb het ook maar gelezen. Dat wordt misschien een keer ergens geopperd en dat komt dan in de kranten. Daar kan ik dan wel om lachen." Van Basten gaf wel al meerdere keren aan dat hij niet terug wilde keren in het trainersvak.

Van Basten krijgt ook de vraag of hij de baan zou aannemen mocht er daadwerkelijk contact gezocht worden door Barcelona. Zijn antwoord daarop is glashelder. "Nee, zeker niet. Frank heeft het al een keer gedaan en hij denkt er ook niet aan. Maar ik moet er ook echt niet aan denken. Ik had ook al begrepen dat ze bij Ziggo Sport een hoge afkoopsom vragen", grapt Van Basten over zijn huidige baan als analist van de Spaanse wedstrijden.