'Laporta ziet trainersduo in Rijkaard en Van Basten bij Barça'

Opvallend nieuws uit Spanje: 'Barça ziet trainersduo in Rijkaard en Van Basten'

31 januari om 13:22

Opvallend nieuws uit Spanje: Frank Rijkaard is in beeld om terug te keren als trainer van FC Barcelona. Dat meldt Marca. De Nederlander zou na dit seizoen Xavi moeten opvolgen. Marco van Basten wordt genoemd als assistent.

Xavi maakte afgelopen weekend bekend dat hij in de zomer stopt als hoofdtrainer van Barça. Een groot aantal kandidaat-opvolgers passeerde de revue, waaronder Hansi Flick, maar Marca komt woensdagochtend met een zéér opvallende suggestie op de proppen: Frank Rijkaard. Er zou telefonisch contact zijn geweest.

Heel gek is de interesse uit Barcelona overigens niet: Rijkaard vierde tussen 2003 en 2008 grote successen in Camp Nou, toen Joan Laporta ook al voorzitter was. Laporta zou nu de mogelijkheden onderzoeken om zijn favoriete trainer terug te halen. Als het aan de clubpresident ligt, wordt Marco van Basten zelfs zijn assistent.

Rijkaard doet al jaren niets meer in de voetballerij en wil sowieso nergens meer op de voorgrond treden. Naast Barça was de voormalige Nederlandse international als trainer werkzaam bij Oranje, Sparta Rotterdam, Galatasaray en Saudi-Arabië. Zijn laatste klus dateert uit 2013. Rijkaard zou ook nu niet van plan zijn terug te keren.