Blessin (Union): "Historischer dan Anderlecht”

Blessin (Union) over belang van partij RWDM: "Historischer dan Anderlecht”

30 januari om 18:18

Union Saint-Gilloise staat voor een uitdaging in de Brusselse derby tegen RWDM, aangezien coach Alexander Blessin moet omgaan met de afwezigheid van enkele cruciale spelers in zijn defensie. De Duitser blikt vooruit tijdens de persconferentie.

Met Kevin Mac Allister geschorst, Koki Machida die in de Asian Cup speelt en Fedde Leysen die herstellende is van een schouderblessure, heeft Blessin slechts twee centrale verdedigers over. Christian Burgess en Ross Sykes moeten de job doen. In zijn zoektocht naar een oplossing voor de derde man, onthult Blessin: "Het wordt Alessio Castro-Montes of Guillaume François. Dat zijn mijn twee opties."

Daarnaast heeft Blessin twijfels over de fitheid van aanvaller Mohammed Amoura, die een schouderblessure opliep tijdens de vorige wedstrijd. Hoewel Amoura oefeningen doet, geeft Blessin aan dat hij tijd nodig heeft om te herstellen van de pijn. "Hij doet oefeningen en heeft tijd nodig om de pijn te laten zakken. Maar hij is normaal gesproken in staat om te spelen.”

Desondanks verwacht de coach dat Amoura normaal gesproken in staat zal zijn om te spelen in de belangrijke derby. Blessin benadrukt de historische betekenis van de wedstrijd tegen RWDM. "Deze derby tussen ons en RWDM is historischer dan die tegen Anderlecht. Dat weten we. Onze tegenstanders hebben het de laatste weken moeilijk, vooral met hun supporters. Maar ze zijn absoluut in staat om te winnen”, aldus Blessin, geciteerd door Le Soir

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.