Kompany: "Gelukkig niet langs mijn standbeeld"

Kompany keert als coach terug naar City: "Gelukkig niet langs mijn standbeeld"

30 januari om 17:56

Vincent Kompany, voormalig icoon van Manchester City en nu coach van Burnley, maakt zich op voor een bijzondere terugkeer naar het Etihad Stadium. Kompany keert dus voor het eerst terug naar Man City in de Premier League

Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd benadrukte Kompany dat hij niet op zoek is naar sentimentele cadeaus en hoopt op een positief resultaat voor zijn huidige team. "Ik steek te veel tijd in mijn werk bij Burnley om niet te hopen op een resultaat."

Ondanks zijn indrukwekkende elf seizoenen bij Manchester City, waarin hij vier titels, twee FA Cups en twee League Cups won, blijft Kompany gefocust op zijn rol als coach. Zijn legendarische status is zelfs vereeuwigd met een standbeeld voor het stadion, maar Kompany blijft nuchter. "De bus passeert langs de andere kant, dus ik zal het standbeeld niet zien. Misschien maar best zo."

Kompany benadrukte dat hij zelden terugkijkt op zijn prestaties als speler en zich volledig richt op zijn huidige rol als trainer. "Maar uiteraard is het iets speciaals. Ik zal veel mensen ontmoeten die ik nog altijd graag mag en waarvan ik altijd hoop dat ze het goed doen. Alleen morgen niet. Dan staan we tegenover elkaar. En dat is ook iets positiefs, met elkaar wedijveren”, citeert Sporza.