Vanhaezebrouck wijst naar beleid KAA Gent

Vanhaezebrouck wijst naar beleid KAA Gent: “Geen problemen bij andere ploegen”

17 januari om 07:47

KAA Gent werd in de kwartfinale van de Croky Cup uitgeschakeld door Club Brugge. Na afloop wees Hein Vanhaezebrouck naar het beleid van de Buffalo’s. De oefenmeester moet veel spelers missen.

De Afrika Cup en Asian Cup zorgen voor kopzorgen. “Ik denk dat er bij andere ploegen ook spelers weg zijn. Bij Genk drie of vier, bij Union ook. Maar ik denk niet dat zij er veel problemen van ondervinden. Dat is de verdienste van de club. Je moet gewapend zijn om daar te kunnen mee omgaan - je moet daarmee rekening houden. De kern moet voldoende gestoffeerd zijn om dat op te vangen.”

Maar ook het vertrek van Malick Fofana kwam hard aan bij Vanhaezebrouck. “En het gaat niet enkel om Tissoudali en Hong. Je mag Fofana niet vergeten. De man van de laatste maanden, die het verschil maakte. Hij wordt dan verkocht... Dat moet je aanvaarden. Dat is de realiteit. We moeten ermee omgaan, maar het is heel zuur, vooral voor de spelersgroep”, citeert Het Laatste Nieuws.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.